A gyulai húsipar fejlődése érdekében végzett eredményes munkájáért Ujhelyi Imre-díjat vehetett át március 15-e alkalmából Bíró Antal, a Gyulahús Kft. termelésvezetője Nagy István agrárminisztertől a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepségen.
Bíró Antal 50 éve végez kiemelkedő munkát a gyulai húsiparban. A szakmunkás végzettség megszerzése után az Erkel-gimnáziumban érettségizett, majd munka mellett a Szegedi Élelmiszeripari Főiskolán élelmiszeripari üzemmérnöki képesítést szerzett. A Gyulai Húskombinátnál csontozóként kezdte, gyártmányfejlesztő technológusként folytatta, azután termeléstechnológiai osztályvezetőként dolgozott, majd az USA-üzemrész vezetője lett, az Amerikai Egyesült Államokba exportált pácolt, füstölt-főtt termékek gyártását koordinálta. Később szárazáru- és feldolgozóüzem-vezetőhelyettesből termelési főosztályvezetői, majd készítmény- és szárazárugyártási igazgatói beosztásba került, jelenleg a Gyulahús Kft. termelésvezetője.
Tagja a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesületnek, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv hússzakbizottsági és a Magyar Húsiparosok Szövetsége Codex munkacsoportjának.